Yardım Merkezi

Google Indexing API Kurulumu

Google Indexing API Kurulumu- Sıfır İndex

Google Indexing API, web sitenizdeki değişiklikleri Google’a anında ileterek URL kaldırma ya da güncelleme gibi işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlamaktadır. Google Indexing API sayesine Google sitenizi hemen tarar. Ayrıca en güncel verileri de kullanıcılara sunar. Google Indexing API, SEO çalışmalarınızı hızlandırmanın da en etkili yoludur. Böylelikle web sitenizin son halini hız bir şekilde Google’ın dikkatine sunabilirsiniz. Peki Indexing API kurulumu nasıl olur?

Google Indexing API Nasıl Kurulur?

Google dizine ekleme API kurulumu için öncelikle bu servisi kullanmaya hazır bir hâle getirmeniz gerekmektedir.

  • Google Cloud Hesabı Oluşturmalısınız

Bu servisi kullanmak için ilk etapta bir Google Cloud hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Eğer aktif olarak kullandığınız bir Google Cloud hesabınız yoksa https://cloud.google.com üzerinden kendinize bir hesap oluşturarak işe başlamalısınız.

Google Cloud Hesabı Oluşturmalısınız

 

  • Bir API Projesi Oluşturun

Google Cloud hesabınızı aktif ettikten sonraki aşama, Google API Console platformu üzerinden Google Indexing API kullanabilmek için yeni bir proje meydana getirmektir. Yeni bir proje oluşturmak için öncelikle https://console.cloud.google.com/projectcreate sayfasına tıklamanız ve sonrasında “Project Name” kısmına projenizin adını yazmanız  gerekmektedir. (Proje adı yazarken Türkçe karakterler kullanmayın)

Bir API Projesi Oluşturun

 

  • Servis Hesabı Oluşturun

Google Indexing API projenizi meydana getirdikten sonra hemen bir servis hesabı oluşturmanız gerekmektedir. Bir servis hesabına sahip olmak için https://console.cloud.google.com/iam-admin/serviceaccounts/create adresine tıklayın. Sonrasında “Service Account Name” kısmına bir servis ismi yazmalısınız.

“Services Account ID” alanındaki mail adresini lütfen kopyalayınız. Çünkü bu mail adresini Search Console hesabımıza ekleyeceğiz.

Servis Hesabı Oluşturun

Servis hesabını oluşturduktan sonra  “Grant this service account access to project” kısmında yer alan “Role”  bölümünden “Owner” durumunu seçmelisiniz. Son olarak ise  “Continue” diyerek devam edebilirsiniz.

Servis hesabını oluşturduktan sonra  “Grant this service account access to project” kısmında yer alan "Role"  bölümünden "Owner" durumunu seçmelisiniz. Son olarak ise  “Continue” diyerek devam edebilirsiniz.

 

  • API Anahtarlarını Oluşturun

Servis hesabınızı aktif ettikten sonra açılan ekranın sağ kısmındaki üç nokta simgesine tıklayın. Karşınıza gelen menünün “Manage Keys”  bölümünde API anahtarları oluşturmalısınız.

API Anahtarlarını Oluşturun

Akabinde yeni ekran üzerinde yer alan “Add Key” butonuna basın. Sonrasında “Create New Key” seçeneğine tıklayın.

Akabinde yeni ekran üzerinde yer alan "Add Key" butonuna basın. Sonrasında "Create New Key" seçeneğine tıklayın.

Çıkan ekranda ise “JSON” seçeneğine tıklamalısınız. “Create” butonunu seçip private key oluşturmanız gerekmektedir.

Çıkan ekranda ise "JSON" seçeneğine tıklamalısınız. "Create" butonunu seçip private key oluşturmanız gerekmektedir.

“Create”  seçeneğine tıkladığınızda .json uzantılı bir dosya bilgisayarınıza doğrudan indirilecektir.

  • Indexing API Etkinleştirmek

Google Indexing API kullanmak için bir servis oluşturduktan sonra Cloud içerisinde yer alan https://console.cloud.google.com/apis/library/indexing.googleapis.com adresinden Indexing API servisini “Eneble” olarak seçmeniz gerekmektedir.

Indexing API Etkinleştirmek

Eğer bu işlemi yapmazsanız Google Indexing API servisiniz “Disable” pozisyonunda aktif olmayacaktır.

Search Console Sahip Yetkilendirilmesi

Google Cloud’da proje ve servis oluştururken sizin için oluşturulan Indexing API servisinin e-posta adresine Search Console mülkünüzde “Sahip” durumunda bir yetkilendirme yapmanız gerekmektedir.

Search Console Sahip Yetkilendirilmesi

Bu yetkilendirme işlemi ile birlikte Indexing API kullanıma hazır.

Web sitenizin içeriğini hızlı bir şekilde Google’a bildirmek ve sıralamalarınızı yükseltmek için karmaşık yazılımlara ihtiyacınız olmadan Indexing API kullanımı için paketlerimizi inceleyiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir